پایان نامه بررسی اثر عناصر ریز مغذی آهن و روی بر میزان ترکیبات ثانویه در گیاه آویشن باغی ( Thymus vulgaris L.) (کارشناسی ارشد)
فرمت فایل (word + pdf)
پایان نامه رشته مهندسي علوم باغباني – گياهان دارويي، ادويهاي و نوشابهاي
چکیده
آویشن باغی(Thymus¬ vulgaris)، گیاهی علفی چند ساله، ساختار بوتهای و علفی یا چوبی، بومی نواحی مدیترانه و متعلق به خانواده نعناعیان (Lamiaceae) است.گیاهی است که با سه جنبه کاربردی طبی، ادویهای و عطری مورد استفاده قرار میگیرد. این آزمایش به صورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار تحت شرایط مزرعهای در تابستان و بهار 1390 در شهرکرد انجام شد. فاکتورهای مورد آزمایش شامل آهن و روی با سه سطح (0، 2 و 4 در هزار) به صورت محلول پاشی بودند. قبل از گلدهي سرشاخهها برداشت و در سايه خشک گرديد. از نمونهها عصاره تهيه و با متانول 70 درصد مخلوط و با تزریق نمونه ها به دستگاه HPLC. کروماتوگرام های حاصل از دستگاه، درصد تیمول و کارواکرول بدست آمد. نتایج بدست آمده از این آزمایش نشان داد. که در میان اثرات تیمار آهن و روی بر صفات مورد بررسی. فقط غلظت 2 در هزار منجر به افزایش معنیداری در طول ریشه و تعداد شاخه فرعی گردید. همچنین اعمال تیمارهای آهن صفر و روی 4 در هزار باعث افزایش معنی دار تعداد شاخه اصلی گردید. بیشترین ماده مؤثره تولید شده در این آزمایش با اعمال تیمار آهن و روی 2 در هزار مربوط به کارواکرول (83 %) و کمترین میزان مربوط به تیمول (28%) بود.
کلمات کلیدی: آویشن باغی، آهن، روی، ماده مؤثره.
از طریق دانلود پیشنمایش می توانید لیست فهرست و منابع فایل مربوطه را دریافت کنید
فایل مربوطه برای افزایش سطح آگاهی علمی و همچنین فراهم کردن منابع اطلاعاتی تحقیقات و پروژه های دانش آموزی و دانشجویی می باشد. لذا خواهشمندیم جهت استفاده از این فایل در پیشینه تحقیق و مقاله خود از نام پدیدآورنده که در فایل اصلی موجود می باشد. جهت ذکر منبع استفاده نمایید.